Відповідальні за служіння молоді сформували календар подій на 2024 рік

Читай також

  • «Жийте, а не животійте!» – отець Роман Демуш до молоді Донецького Екзархату
  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
  • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Відповідальні за служіння молоді сформували календар подій на 2024 рік

          В понеділок, 4 березня, відбулася чергова онлайн-зустріч голів молодіжних комісій, працівників та лідерів спільнот під час якої обговорили нещодавні події, які вдалося реалізувати та окреслили план подальшої роботи .

          Розпочалася нарада спільною молитвою та подячними словами до кожного присутнього від заступника голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отця Романа Демуша.

          Після цього отець Роман підсумував Форуму душпастирства молоді УГКЦ, який всередині лютого відбувся в Києві. А також закликав поширювати результати масштабного опитування, яке Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ проводила спільно з Українським Католицьким Університетом, щоб дізнатися, що молодь очікує від Церкви.

          А також отець Роман ознайомив присутніх із низкою заходів, які заплановані на цей рік. Серед них — формаційна програма для молоді «Прийди і подивись», формування лідерів молодіжних спільнот «Радість в надії», Формаційна зустріч голів молодіжних комісій, кращі практики душпастирства молоді УГКЦ, Школа особистісного зростання: «Стосунки», а також «МАПа-громад» — трансформований проєкт, який вже проводять сім років поспіль. Також серед проєктів Патріаршої комісії у справах молоді є масштабні, до яких залучають велику кількість учасників — відновлений всецерковний молодіжний фестиваль «Вітер На-Дії», екологічний проєкт «Спожити». Також для молоді, яка постраждала внаслідок війни, запланована поїздка в Італію, табір і проща до Люрду.

          Про свою діяльність та плани розповів і представник Апостольського екзархату в Італії отець Святослав Титуляку, зазначивши, що Форум молодіжного душпастирства став потужним поштовхом для нових напрацювань. А також виокремив виклики, яким доводиться протистояти і працювати, щоб подолати їх. Серед наймасштабніших заходів, які планують реалізовувати — День молоді, табір і прощу до Люрду для української молоді.

          Представниця єпархії Святого Йосафата з осередком в Пармі, штат Огайо, США Олена Корендій розповіла про заплановану триденну прощу у межах якої відбудуться реколекції, спільна молитва, різні активності.

          Також про найближчі плани для активнішого залучення молоді розповіла Стрийська, Дрогобицька єпархії та Тернопільсько-Зборівська Архиєпархія.

          Підготувала Наталія Павлишин

           

          Читай також

        • «Жийте, а не животійте!» – отець Роман Демуш до молоді Донецького Екзархату
        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • Відбулися IV дні формування для молоді
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"